Lambusart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Lambusart? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lambusart!

zonnepanelen installateur 6220
 • Lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode62200
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€157,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lambusart juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Fleurus. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Fleurus is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lambusart
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lambusart liggen tussen om en nabij de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of NLE betaal je hiervoor wel €687,50 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lambusart kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3625 – €4200€410
2276013€5075 – €5875€625
3354015€5950 – €6175€850
4403018€6350 – €6650€880
5464019€6950 – €7125€990
6490022€7525 – €8025€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Lambusart achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lambusart is 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Lambusart?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lambusart

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lambusart vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips zoek jij moeiteloos een betrouwbare specialist in jouw eigen buurt. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lambusart.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lambusart op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Lambusart
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lambusart aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!