Warquignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Warquignies? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Via innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be vind je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Warquignies!

zonnepanelen installateur 7340
 • Direct lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode73400
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€165,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Warquignies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Colfontaine. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Colfontaine kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Warquignies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4550), dan loopt het voordeel al gauw op tot €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Warquignies liggen tussen de €4400 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €730,00 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Warquignies bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3525 – €4300€380
2297012€5200 – €5700€525
3350014€6000 – €6100€750
4419018€6350 – €6775€940
5435020€6900 – €7225€1020
6519022€7600 – €7875€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Warquignies achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warquignies is 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Warquignies?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warquignies

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Warquignies vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het soort woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Warquignies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warquignies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Warquignies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Warquignies verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!