Wasmes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wasmes? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker lees jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wasmes!

zonnepanelen installateur 7340
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode73400
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wasmes juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Colfontaine. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Colfontaine kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wasmes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4560), dan is jouw winst al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wasmes schommelen tussen de €5300 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wasmes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3550 – €4200€410
2309012€5175 – €5750€500
3335014€6050 – €6050€750
4414016€6500 – €6800€900
5459019€6925 – €7175€970
6488022€7675 – €8075€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Wasmes bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wasmes bedraagt 3320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wasmes?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wasmes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Wasmes vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een uitstekende specialist in de regio. Veel aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Wasmes.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wasmes op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Wasmes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wasmes een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!