Guignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Guignies? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool doorzoek jij handige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Guignies!

zonnepanelen installateur 7620
 • Structureel lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Guignies december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Brunehaut. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Brunehaut is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Guignies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4420), dan profiteer je al van een korting van zo’n €548. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Guignies komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (vergoeding december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Guignies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3475 – €4500€430
2306013€5025 – €5675€550
3329014€5900 – €6200€775
4412017€6375 – €6600€950
5431020€7025 – €7300€970
6519023€7475 – €8000€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Guignies bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Guignies bedraagt 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Guignies?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-guignies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Guignies vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een erkende vakman in de buurt. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Guignies.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Guignies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Guignies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Guignies een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!