Lesdain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Lesdain? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website check je veelzijdige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Lesdain!

zonnepanelen installateur 7621
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76210
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lesdain juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Brunehaut. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Brunehaut bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Lesdain
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4460), dan is jouw winst al gauw €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lesdain variëren tussen de €4400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lesdain bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3700 – €4300€420
2295013€5075 – €5850€550
3355014€6075 – €6175€750
4395016€6400 – €6725€880
5459019€6925 – €7250€1000
6509023€7500 – €8100€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Lesdain ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lesdain is 3345 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lesdain?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lesdain

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Lesdain vergelijken? Met behulp van onderstaande tips tref je zonder problemen een uitmuntende installateur in jouw streek. Diverse monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het type huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Lesdain.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lesdain op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lesdain
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lesdain verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!