Hollain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hollain? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze website vind je actuele aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hollain!

zonnepanelen installateur 7620
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€168,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hollain december 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Brunehaut. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Brunehaut kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hollain
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (december 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hollain variëren tussen de €5400 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €682,50 (vergoeding december 2023). Via goedkope zonnepanelen in Hollain kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3450 – €4475€400
2292012€5150 – €5725€525
3326016€6075 – €6225€750
4385018€6425 – €6750€950
5460020€6950 – €7250€980
6495023€7475 – €8125€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Hollain check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollain bedraagt 3330 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hollain?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hollain

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hollain vergelijken? Geholpen door onze stappenplan heb je moeiteloos een goede aanbieder in jouw omgeving. Diverse monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Hollain.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hollain op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Hollain
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hollain een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!