Jollain-Merlin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Jollain-Merlin? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool tref jij accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jollain-Merlin!

zonnepanelen installateur 7620
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jollain-Merlin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Brunehaut. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Brunehaut zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jollain-Merlin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4440), dan is jouw winst al gauw €550. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jollain-Merlin variëren tussen de €5200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Jollain-Merlin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3550 – €4475€400
2287011€5300 – €5775€625
3338014€6075 – €6050€875
4389017€6375 – €6700€880
5446020€6975 – €7150€970
6507023€7400 – €8125€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Jollain-Merlin check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jollain-Merlin is 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Jollain-Merlin?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jollain-merlin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Jollain-Merlin vergelijken? Met onze stappenplan zoek jij moeiteloos een professionele leverancier in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het type woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Jollain-Merlin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jollain-Merlin op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Jollain-Merlin
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jollain-Merlin een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!