Wez-Velvain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wez-Velvain? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wez-Velvain!

zonnepanelen installateur 7620
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€168,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wez-Velvain juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Brunehaut. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Brunehaut zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wez-Velvain
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4450), dan bedraagt het voordeel al snel €552. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wez-Velvain schommelen tussen de €4200 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wez-Velvain is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3475 – €4300€430
2285012€5125 – €5650€650
3353014€6075 – €6250€700
4415018€6325 – €6800€900
5458020€7050 – €7300€1010
6510022€7675 – €8075€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Wez-Velvain lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wez-Velvain is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wez-Velvain?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wez-velvain

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wez-Velvain vergelijken? Met onderstaande tips kies je in enkele stappen een betrouwbare expert in je woonplaats. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wez-Velvain.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wez-Velvain op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Wez-Velvain
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wez-Velvain een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!