Bléharies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bléharies? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze tool lees je uitgebreide informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bléharies!

zonnepanelen installateur 7620
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bléharies februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Brunehaut. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Brunehaut zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bléharies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4410), dan profiteer je al van een korting van zo’n €547. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bléharies fluctueren tussen de €4100 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,50 (vergoeding februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bléharies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3700 – €4325€420
2297011€5225 – €5750€500
3354016€5950 – €6275€700
4381016€6425 – €6850€920
5444019€7050 – €7175€1020
6513022€7700 – €8125€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bléharies tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bléharies is 3320 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Bléharies?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bleharies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bléharies vergelijken? Door onze stappenplan heb jij vandaag nog een erkende monteur in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Bléharies.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bléharies op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bléharies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bléharies een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!