Howardries

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Howardries? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker lees je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Howardries!

zonnepanelen installateur 7624
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76240
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Howardries december 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Brunehaut. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Brunehaut zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Howardries
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Howardries fluctueren tussen de €4600 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron betaal je hiervoor wel €697,50 (tarief december 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Howardries kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4225€410
2275011€5025 – €5875€525
3352014€6100 – €6225€825
4415016€6525 – €6700€890
5450020€7000 – €7150€1000
6509021€7575 – €7975€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Howardries check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Howardries bedraagt 3360 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Howardries?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-howardries

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Howardries vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een goede specialist in je postcodegebied. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Howardries.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Howardries op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Howardries
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Howardries aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!