Housse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Housse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door onze vergelijker check jij omvangrijke tips aangaande zonnepanelen kopen in Housse!

zonnepanelen installateur 4671
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode46710
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€176,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Housse april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Blégny. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Blégny zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Housse
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5030), dan profiteer je al van een korting van zo’n €624. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Housse variëren tussen de €4500 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €700,00 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Housse bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3650 – €4475€430
2273011€5075 – €5875€600
3321016€6050 – €6025€825
4404016€6450 – €6725€890
5436020€7075 – €7250€990
6515022€7600 – €8175€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Housse check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Housse is 3480 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Housse?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-housse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Housse vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een professionele leverancier in je postcodegebied. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Housse.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Housse op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Housse
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Housse een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!