Saint-Remy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Remy? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met de zonnepanelen-vergelijker check je bruikbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Remy!

zonnepanelen installateur 4672
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode46720
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€176,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Remy april 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Blégny. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Blégny zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Remy
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saint-Remy schommelen tussen de €4500 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Saint-Remy kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3625 – €4400€380
2283011€5275 – €5875€650
3342014€6025 – €6225€875
4380018€6325 – €6650€940
5462020€7100 – €7250€970
6502022€7625 – €8025€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Saint-Remy bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Remy bedraagt 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Saint-Remy?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-remy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Saint-Remy vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een uitstekende monteur in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Saint-Remy.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Remy op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Saint-Remy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Remy aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!