Saive

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Saive? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees je omvangrijke adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Saive!

zonnepanelen installateur 4671
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode46710
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€176,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saive juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Blégny. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Blégny bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Saive
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5040), dan is het voordeel al snel €625. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saive fluctueren tussen de €4700 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Saive kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3625 – €4300€380
2292012€5050 – €5650€550
3331016€6000 – €6050€725
4412018€6500 – €6825€890
5430019€7050 – €7275€960
6491021€7525 – €8050€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Saive tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saive bedraagt 3485 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Saive?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saive

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Saive vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende installateur in de buurt. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het soort woning. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Saive.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saive op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Saive
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saive een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!