Trembleur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Trembleur? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind je waardevolle tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Trembleur!

zonnepanelen installateur 4670
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode46700
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€176,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Trembleur april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Blégny. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Blégny kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Trembleur
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5010), dan pak je al snel €621. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Trembleur schommelen tussen de €5200 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Vandebron betaal je al snel €695,00 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Trembleur bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3525 – €4350€440
2289013€5300 – €5625€650
3320015€5950 – €6200€875
4420017€6400 – €6600€930
5436019€7000 – €7275€960
6488021€7650 – €8050€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Trembleur vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Trembleur bedraagt 3470 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Trembleur?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-trembleur

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Trembleur vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw eigen buurt. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in Trembleur.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Trembleur op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Trembleur
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Trembleur verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!