Remersdaal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Remersdaal? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels zonnepanelenvoordeel.be vind je actuele details die helpen bij zonnepanelen kopen in Remersdaal!

zonnepanelen installateur 3791
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37910
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€165,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Remersdaal juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Voeren. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Voeren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Remersdaal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4370), dan is het belastingvoordeel al gauw €542. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Remersdaal variëren tussen de €4700 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je al snel €690,00 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Remersdaal bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3625 – €4425€390
2299013€5300 – €5850€500
3345015€6050 – €6100€850
4413017€6550 – €6800€890
5463020€6975 – €7150€980
6481021€7550 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Remersdaal vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Remersdaal bedraagt 3525 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Remersdaal?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-remersdaal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Remersdaal vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een erkende vakman in jouw omgeving. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Remersdaal.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Remersdaal op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Remersdaal
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Remersdaal een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!