Teuven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Teuven? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina lees je veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Teuven!

zonnepanelen installateur 3793
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37930
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Teuven april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Voeren. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Voeren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Teuven
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Teuven liggen tussen om en nabij de €5300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Teuven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3475 – €4225€420
2298013€5150 – €5600€625
3345014€5900 – €6075€775
4420016€6375 – €6600€900
5440020€7025 – €7300€980
6490022€7475 – €8200€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Teuven check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teuven is 3535 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Teuven?

Voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-teuven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Teuven vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in de buurt. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Teuven.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Teuven op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Teuven
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Teuven een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!