Moelingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Moelingen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Moelingen!

zonnepanelen installateur 3790
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37900
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moelingen juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Voeren. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Voeren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Moelingen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4350), dan is jouw winst al gauw €539. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Moelingen liggen tussen de €5400 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €685,00 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Moelingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3625 – €4225€400
2279013€5175 – €5675€550
3326014€5950 – €6025€750
4415018€6450 – €6825€950
5433020€7100 – €7275€1020
6484022€7450 – €7875€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Moelingen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moelingen is 3515 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Moelingen?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moelingen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Moelingen vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb jij moeiteloos een goede specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Moelingen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Moelingen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Moelingen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Moelingen een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!