Hoeselt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hoeselt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze vergelijker ontdek je praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Hoeselt!

zonnepanelen installateur 3730
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode37300
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hoeselt mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Hoeselt. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hoeselt zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan is jouw winst al gauw €534. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoeselt schommelen tussen de €5000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €755,00 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hoeselt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3675 – €4400€390
2274011€5050 – €5650€500
3322016€6100 – €6175€875
4403017€6300 – €6775€950
5433020€7050 – €7150€980
6516021€7625 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Hoeselt tref je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoeselt is 3345 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Hoeselt?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hoeselt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hoeselt vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref je in enkele stappen een professionele installateur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hoeselt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoeselt op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Hoeselt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hoeselt een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente