Sint-Pieters-Voeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Sint-Pieters-Voeren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Pieters-Voeren!

zonnepanelen installateur 3792
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37920
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Pieters-Voeren juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Voeren. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Voeren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Voeren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4380), dan is jouw winst al gauw €543. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Pieters-Voeren zitten vaak tussen de €4800 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sint-Pieters-Voeren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3475 – €4300€410
2270012€5300 – €5850€575
3341014€6075 – €6025€750
4394017€6450 – €6800€900
5431019€7100 – €7200€970
6484023€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Sint-Pieters-Voeren achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Pieters-Voeren bedraagt 3530 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Pieters-Voeren?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-pieters-voeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sint-Pieters-Voeren vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een professionele monteur in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Sint-Pieters-Voeren.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Pieters-Voeren op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sint-Pieters-Voeren
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Pieters-Voeren een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!