S Gravenvoeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in S Gravenvoeren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina lees je waardevolle informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in S Gravenvoeren!

zonnepanelen installateur 3798
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37980
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in S Gravenvoeren februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Voeren. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Voeren zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis S Gravenvoeren
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4400), dan profiteer je al van een korting van zo’n €545. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in S Gravenvoeren zitten vaak tussen de €4100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €697,50 (tarief februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in S Gravenvoeren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3500 – €4425€400
2298012€5050 – €5900€600
3339014€5900 – €6275€850
4392018€6525 – €6650€910
5457019€6950 – €7250€1020
6511021€7425 – €7875€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck S Gravenvoeren bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in S Gravenvoeren is 3540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in S Gravenvoeren?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-s-gravenvoeren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in S Gravenvoeren vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in S Gravenvoeren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in S Gravenvoeren op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief S Gravenvoeren
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in S Gravenvoeren aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!