Sint-Martens-Voeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sint-Martens-Voeren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze website bekijk je uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Sint-Martens-Voeren!

zonnepanelen installateur 3790
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37900
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Martens-Voeren juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Voeren. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Voeren zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Martens-Voeren
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Martens-Voeren liggen tussen de €5200 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €687,50 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sint-Martens-Voeren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3700 – €4500€410
2291012€5100 – €5775€625
3344015€5975 – €6150€775
4392018€6425 – €6775€900
5434019€7000 – €7275€1030
6480023€7475 – €8050€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Sint-Martens-Voeren tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Martens-Voeren is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Martens-Voeren?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-martens-voeren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint-Martens-Voeren vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een erkende vakman in jouw streek. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint-Martens-Voeren.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Martens-Voeren op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Martens-Voeren
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Martens-Voeren een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!