Cheratte

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Cheratte? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenvoordeel.be vind jij bruikbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Cheratte!

zonnepanelen installateur 4602
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode46020
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cheratte mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Visé. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Visé zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Cheratte
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan profiteer je al van een korting van zo’n €588. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Cheratte komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €730,00 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Cheratte kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3425 – €4475€440
2278011€5250 – €5600€600
3336016€5975 – €6275€875
4383016€6375 – €6675€900
5432020€6975 – €7275€960
6509023€7450 – €7800€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Cheratte check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cheratte bedraagt 3335 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Cheratte?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cheratte

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Cheratte vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Cheratte.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Cheratte op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Cheratte
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Cheratte een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!