Lixhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Lixhe? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind jij accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lixhe!

zonnepanelen installateur 4600
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode46000
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lixhe april 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Visé. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Visé zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lixhe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4710), dan is het belastingvoordeel al gauw €584. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lixhe liggen tussen om en nabij de €4900 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lixhe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3575 – €4500€400
2306013€5175 – €5825€600
3352014€6075 – €6250€825
4410016€6400 – €6675€890
5436019€6975 – €7250€1010
6502021€7650 – €8000€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Lixhe achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lixhe is 3320 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lixhe?

Voor de installatie van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lixhe

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Lixhe vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een uitmuntende installateur in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het type woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Lixhe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op certificering (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lixhe op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Lixhe
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lixhe verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!