Argenteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Argenteau? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be vind jij waardevolle info over zonnepanelen kopen in Argenteau!

zonnepanelen installateur 4601
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode46010
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Argenteau juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Visé. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Visé bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Argenteau
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Argenteau liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €727,50 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Argenteau kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3600 – €4425€430
2271013€5000 – €5875€675
3339015€5925 – €6175€750
4382016€6325 – €6775€950
5445019€6925 – €7275€1010
6519022€7425 – €8050€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Argenteau bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Argenteau is 3330 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Argenteau?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-argenteau

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Argenteau vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in de regio. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Argenteau.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Argenteau op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Argenteau
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Argenteau een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!