Richelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Richelle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Aan de hand van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze website check je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Richelle!

zonnepanelen installateur 4600
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode46000
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€171,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Richelle april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Visé. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Visé zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Richelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Richelle liggen tussen de €5400 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Richelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3475 – €4350€420
2294012€5250 – €5875€625
3327014€6025 – €6125€875
4380017€6450 – €6675€930
5455019€7100 – €7200€990
6517022€7600 – €8150€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Richelle achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Richelle is 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Richelle?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-richelle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Richelle vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in je woonplaats. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Richelle.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Richelle op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Richelle
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Richelle een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!