Fize-Fontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Fize-Fontaine? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be vind je praktische details die helpen bij zonnepanelen kopen in Fize-Fontaine!

zonnepanelen installateur 4530
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode45300
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€173,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fize-Fontaine mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Villers-Le-Bouillet. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Fize-Fontaine
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4400), dan is het voordeel al snel €545. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Fize-Fontaine fluctueren tussen de €4100 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Qurrent betaal je al snel €747,50 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Fize-Fontaine bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3400 – €4475€410
2309011€5050 – €5700€600
3333015€5975 – €6050€800
4393018€6400 – €6750€880
5462020€7075 – €7250€990
6516022€7425 – €8200€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Fize-Fontaine vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fize-Fontaine bedraagt 3465 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Fize-Fontaine?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fize-fontaine

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fize-Fontaine vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk jij zonder problemen een professionele leverancier in jouw omgeving. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Fize-Fontaine.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fize-Fontaine op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Fize-Fontaine
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fize-Fontaine een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!