Vaux-Et-Borset

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Vaux-Et-Borset? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker doorzoek jij praktische info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vaux-Et-Borset!

zonnepanelen installateur 4530
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode45300
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vaux-Et-Borset juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Villers-Le-Bouillet. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vaux-Et-Borset
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4410), dan loopt het voordeel al gauw op tot €547. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vaux-Et-Borset fluctueren tussen de €4900 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of NLE betaal je hiervoor wel €750,00 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vaux-Et-Borset kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3600 – €4350€420
2309013€5100 – €5600€550
3350016€5975 – €6175€750
4418016€6500 – €6825€880
5440020€7025 – €7175€970
6511021€7475 – €7800€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Vaux-Et-Borset vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaux-Et-Borset is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Vaux-Et-Borset?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaux-et-borset

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vaux-Et-Borset vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een goede specialist in de buurt. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Vaux-Et-Borset.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vaux-Et-Borset op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Vaux-Et-Borset
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaux-Et-Borset een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!