Vieux-Waleffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Vieux-Waleffe? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker tref jij waardevolle tips over zonnepanelen kopen in Vieux-Waleffe!

zonnepanelen installateur 4530
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode45300
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€173,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vieux-Waleffe juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Villers-Le-Bouillet. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vieux-Waleffe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4420), dan is het belastingvoordeel al gauw €548. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vieux-Waleffe komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €752,50 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vieux-Waleffe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3450 – €4200€440
2304013€5100 – €5700€650
3332016€5975 – €6225€875
4390018€6375 – €6625€930
5454019€7075 – €7225€990
6508021€7425 – €7950€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Vieux-Waleffe achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vieux-Waleffe is 3475 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vieux-Waleffe?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vieux-waleffe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vieux-Waleffe vergelijken? Met onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende vakman in jouw omgeving. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Vieux-Waleffe.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vieux-Waleffe op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Vieux-Waleffe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vieux-Waleffe een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!