Warnant-Dreye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Warnant-Dreye? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze vergelijker ontdek je samengestelde adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Warnant-Dreye!

zonnepanelen installateur 4530
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode45300
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Warnant-Dreye juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Villers-Le-Bouillet. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Warnant-Dreye
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4430), dan bedraagt het voordeel al snel €549. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Warnant-Dreye liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of NLE betaal je al snel €755,00 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Warnant-Dreye kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3425 – €4200€440
2273013€5175 – €5750€625
3343016€5900 – €6150€700
4397017€6325 – €6650€930
5461019€6900 – €7200€990
6501021€7425 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Warnant-Dreye vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warnant-Dreye is 3480 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Warnant-Dreye?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warnant-dreye

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Warnant-Dreye vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref je moeiteloos een deskundige vakman in de regio. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Warnant-Dreye.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Warnant-Dreye op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Warnant-Dreye
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Warnant-Dreye verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!