Villers-La-Ville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Villers-La-Ville? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker tref je waardevolle informatie over zonnepanelen kopen in Villers-La-Ville!

zonnepanelen installateur 1495
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode14950
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villers-La-Ville juni 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Villers-La-Ville. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Villers-La-Ville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Ville
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4990), dan is het voordeel al snel €619. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Villers-La-Ville schommelen tussen de €5400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Villers-La-Ville is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3650 – €4325€410
2297011€5050 – €5900€550
3329015€6100 – €6150€875
4420017€6475 – €6700€930
5466019€6975 – €7300€990
6519021€7425 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Villers-La-Ville achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-La-Ville is 3460 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Villers-La-Ville?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-la-ville

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Villers-La-Ville vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een erkende leverancier in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Villers-La-Ville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villers-La-Ville op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Villers-La-Ville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-La-Ville een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente