Walhain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Walhain? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Middels de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check jij omvangrijke tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Walhain!

zonnepanelen installateur 1457
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode14570
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Walhain april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Walhain. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Walhain zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Walhain
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4940), dan profiteer je al van een korting van zo’n €612. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Walhain liggen tussen de €4200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €760,00 (kosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Walhain is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3425 – €4450€400
2283012€5000 – €5650€500
3330014€6025 – €6175€750
4401018€6525 – €6850€880
5435019€7100 – €7300€1020
6481021€7525 – €8050€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Walhain check jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walhain bedraagt 3435 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Walhain?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-walhain

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Walhain vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in de buurt. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Walhain.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Walhain op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Walhain
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Walhain een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente