Tilly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Tilly? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze tool bekijk jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Tilly!

zonnepanelen installateur 1495
 • Direct lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode14950
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Tilly mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je de spelregels in de gemeente Villers-La-Ville. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Villers-La-Ville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Tilly
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan bedraagt het voordeel al snel €560. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tilly zitten vaak tussen de €4200 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio betaal je al snel €712,50 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tilly bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3600 – €4475€410
2297012€5175 – €5675€675
3355014€5950 – €6250€725
4386016€6375 – €6775€890
5437020€7075 – €7250€960
6494023€7625 – €8125€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Tilly bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tilly bedraagt 3525 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Tilly?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tilly

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tilly vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je vandaag nog een uitstekende leverancier in de buurt. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Tilly.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tilly op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Tilly
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tilly verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!