Ittre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Ittre? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool check jij waardevolle gegevens over zonnepanelen kopen in Ittre!

zonnepanelen installateur 1460
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIttre
Postcode14600
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ittre juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ittre. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Ittre zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ittre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4950), dan is het voordeel al snel €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ittre schommelen tussen de €4200 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €762,50 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ittre kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4325€430
2286012€5050 – €5675€675
3338014€5900 – €6200€825
4410017€6375 – €6825€950
5441019€6950 – €7250€1030
6484022€7600 – €8075€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Ittre tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ittre is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Ittre?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ittre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ittre vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Ittre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ittre op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Ittre
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ittre een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente