Sart-Dames-Avelines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Sart-Dames-Avelines? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool vind je accurate aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Sart-Dames-Avelines!

zonnepanelen installateur 1495
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode14950
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sart-Dames-Avelines mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Villers-La-Ville. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Villers-La-Ville zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sart-Dames-Avelines
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sart-Dames-Avelines liggen tussen de €4900 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron betaal je hiervoor wel €710,00 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sart-Dames-Avelines bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3425 – €4225€420
2275011€5000 – €5675€525
3347014€6100 – €6225€825
4410018€6375 – €6800€900
5446020€6900 – €7225€990
6515023€7400 – €7975€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sart-Dames-Avelines lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-Dames-Avelines is 3520 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sart-Dames-Avelines?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-dames-avelines

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sart-Dames-Avelines vergelijken? Via het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het type huis. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Sart-Dames-Avelines.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sart-Dames-Avelines op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sart-Dames-Avelines
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-Dames-Avelines aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!