Chastre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Chastre? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Middels innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je handige gegevens over zonnepanelen kopen in Chastre!

zonnepanelen installateur 1450
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode14500
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chastre juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Chastre. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Chastre zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Chastre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4930), dan is jouw winst al gauw €611. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chastre zitten vaak tussen de €4500 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Chastre bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3400 – €4375€420
2301012€5025 – €5775€575
3324015€5950 – €6150€825
4386016€6525 – €6675€940
5432019€6900 – €7275€1030
6510023€7700 – €7825€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Chastre tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chastre is 3430 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chastre?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chastre

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Chastre vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in de buurt. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Chastre.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Chastre op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Chastre
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Chastre een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente