Mellery

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Mellery? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze tool bekijk jij praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Mellery!

zonnepanelen installateur 1495
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode14950
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€166,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Mellery april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Villers-La-Ville. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Villers-La-Ville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mellery
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4500), dan is het belastingvoordeel al gauw €558. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Mellery liggen tussen om en nabij de €4100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €707,50 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Mellery bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3575 – €4200€420
2275011€5075 – €5875€525
3342014€5900 – €6050€700
4389017€6450 – €6700€880
5453019€7050 – €7275€1020
6495022€7550 – €7925€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Mellery vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mellery is 3515 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Mellery?

Tijdens de montage van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mellery

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Mellery vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Mellery.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mellery op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Mellery
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Mellery een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!