Tubize

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Tubize? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker bekijk je toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Tubize!

zonnepanelen installateur 1480
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode14800
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tubize mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Tubize. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Tubize kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Tubize
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tubize liggen tussen om en nabij de €5400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron betaal je al snel €767,50 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Tubize kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3450 – €4250€420
2286011€5150 – €5600€500
3322016€6100 – €6200€875
4391016€6350 – €6625€950
5454019€7075 – €7250€990
6504022€7500 – €8025€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Tubize check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tubize bedraagt 3450 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Tubize?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tubize

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tubize vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een professionele monteur in jouw streek. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Tubize.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tubize op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Tubize
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tubize een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente