Marbais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Marbais? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina tref je toepasbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Marbais!

zonnepanelen installateur 1495
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode14950
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Marbais mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Villers-La-Ville. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Villers-La-Ville is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Marbais
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Marbais komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €705,00 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Marbais kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3500 – €4350€430
2277011€5200 – €5900€575
3343014€6025 – €6200€850
4410018€6300 – €6650€950
5456020€7050 – €7125€960
6493021€7650 – €7825€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Marbais zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marbais bedraagt 3510 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Marbais?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marbais

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Marbais vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een goede vakman in jouw streek. Diverse adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk duidelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Marbais.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marbais op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Marbais
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Marbais een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!