Bodegnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bodegnée? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be tref je toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bodegnée!

zonnepanelen installateur 4537
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode45370
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€174,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bodegnée juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Verlaine. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Verlaine kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bodegnée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4440), dan is jouw winst al gauw €550. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bodegnée variëren tussen de €4200 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €757,50 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bodegnée bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3625 – €4275€430
2278012€5175 – €5650€650
3337016€6025 – €6100€725
4391017€6550 – €6625€880
5469019€6925 – €7150€990
6509023€7650 – €7800€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Bodegnée vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bodegnée bedraagt 3485 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Bodegnée?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bodegnee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bodegnée vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een professionele monteur in jouw eigen buurt. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Bodegnée.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bodegnée op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Bodegnée
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bodegnée een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!