Saintes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Saintes? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website lees jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Saintes!

zonnepanelen installateur 1480
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode14800
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saintes mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tubize. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tubize zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Saintes
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4480), dan bedraagt het voordeel al snel €555. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saintes schommelen tussen de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Saintes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3675 – €4475€390
2308012€5075 – €5825€575
3328015€6050 – €6025€725
4411017€6350 – €6650€930
5453019€6900 – €7175€980
6508021€7400 – €7850€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Saintes check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saintes bedraagt 3505 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Saintes?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saintes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Saintes vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in jouw eigen buurt. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Saintes.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saintes op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Saintes
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saintes een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!