Mont-Saint-Guibert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Mont-Saint-Guibert? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate raadgeving over zonnepanelen kopen in Mont-Saint-Guibert!

zonnepanelen installateur 1435
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteMont-Saint-Guibert
Postcode14350
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mont-Saint-Guibert juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Mont-Saint-Guibert. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Mont-Saint-Guibert is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mont-Saint-Guibert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4910), dan profiteer je al van een korting van zo’n €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mont-Saint-Guibert variëren tussen de €4800 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mont-Saint-Guibert kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3550 – €4375€400
2271011€5075 – €5725€675
3358015€5900 – €6075€850
4402018€6450 – €6675€930
5462019€6950 – €7225€1010
6483022€7650 – €7800€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Mont-Saint-Guibert tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Saint-Guibert is 3420 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Mont-Saint-Guibert?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-saint-guibert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mont-Saint-Guibert vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een goede installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Mont-Saint-Guibert.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Saint-Guibert op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Mont-Saint-Guibert
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Saint-Guibert een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente