Oisquercq

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Oisquercq? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze pagina vind jij praktische adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oisquercq!

zonnepanelen installateur 1480
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode14800
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Oisquercq mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Tubize. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Tubize zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Oisquercq
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4470), dan is het voordeel al snel €554. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oisquercq zitten vaak tussen de €5200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Oisquercq kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3575 – €4425€390
2270012€5025 – €5850€575
3328014€6050 – €6100€875
4411016€6550 – €6775€900
5435019€7000 – €7250€1020
6501022€7500 – €8025€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Oisquercq zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oisquercq is 3500 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oisquercq?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oisquercq

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oisquercq vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een erkende leverancier in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Oisquercq.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oisquercq op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Oisquercq
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oisquercq een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!