Sint-Lievens-Houtem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Lievens-Houtem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze pagina check jij handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Lievens-Houtem!

zonnepanelen installateur 9520
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode95200
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€175,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Lievens-Houtem mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sint-Lievens-Houtem. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Sint-Lievens-Houtem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4810), dan profiteer je al van een korting van zo’n €596. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint-Lievens-Houtem komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint-Lievens-Houtem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3675 – €4250€440
2278011€5250 – €5875€650
3325016€5925 – €6075€825
4396018€6400 – €6625€900
5461020€7100 – €7175€1030
6487021€7625 – €8025€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Lievens-Houtem achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Lievens-Houtem is 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Sint-Lievens-Houtem?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-lievens-houtem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint-Lievens-Houtem vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb je zonder problemen een professionele monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het type woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Sint-Lievens-Houtem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Lievens-Houtem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sint-Lievens-Houtem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Lievens-Houtem verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente