Denderleeuw

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Denderleeuw? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref jij waardevolle gegevens over zonnepanelen kopen in Denderleeuw!

zonnepanelen installateur 9470
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode94700
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€174,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Denderleeuw juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Denderleeuw. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Denderleeuw bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Denderleeuw
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4790), dan profiteer je al van een korting van zo’n €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Denderleeuw komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €702,50 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Denderleeuw kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3650 – €4475€400
2280013€5300 – €5825€525
3345016€6100 – €6075€875
4418017€6325 – €6850€890
5430019€6900 – €7175€960
6510021€7600 – €7825€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Denderleeuw achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denderleeuw bedraagt 3585 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Denderleeuw?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-denderleeuw

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Denderleeuw vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk je moeiteloos een betrouwbare vakman in jouw streek. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets het type woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Denderleeuw.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Denderleeuw op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Denderleeuw
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Denderleeuw een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente