Sint-Gillis-Waas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Sint-Gillis-Waas? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Gillis-Waas!

zonnepanelen installateur 9170
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode91700
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Gillis-Waas mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis-Waas
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint-Gillis-Waas liggen tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je hiervoor wel €757,50 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sint-Gillis-Waas bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3475 – €4300€440
2308011€5175 – €5625€575
3348014€5925 – €6225€800
4391017€6300 – €6700€880
5450020€7025 – €7225€980
6500021€7525 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Gillis-Waas zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Gillis-Waas bedraagt 3490 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Gillis-Waas?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-gillis-waas

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Gillis-Waas vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek je zonder problemen een goede expert in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Sint-Gillis-Waas.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Gillis-Waas op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sint-Gillis-Waas
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Gillis-Waas verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente