De Klinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in De Klinge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze vergelijker check jij accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in De Klinge!

zonnepanelen installateur 9170
 • Direct lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode91700
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik kWh3506,3909095644 kWh
Gemiddelde energierekening€178,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in De Klinge juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis De Klinge
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan pak je al snel €570. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in De Klinge liggen tussen om en nabij de €4100 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Qurrent betaal je al snel €705,00 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in De Klinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3675 – €4300€380
2295012€5200 – €5900€525
3349015€6000 – €6175€825
4386018€6525 – €6700€950
5447019€7000 – €7250€1010
6510021€7575 – €7800€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck De Klinge zie je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Klinge bedraagt 3506,3909095644 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in De Klinge?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-de-klinge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in De Klinge vergelijken? Middels onderstaande tips heb jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in De Klinge.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Klinge op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief De Klinge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in De Klinge een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!