Kruibeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Kruibeke? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze website lees jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kruibeke!

zonnepanelen installateur 9150
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode91500
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Kruibeke mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kruibeke. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Kruibeke zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kruibeke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4580), dan profiteer je al van een korting van zo’n €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kruibeke komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €752,50 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kruibeke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3625 – €4500€430
2279011€5225 – €5675€625
3331014€5900 – €6075€875
4400018€6375 – €6850€880
5437020€7075 – €7200€990
6495021€7475 – €8125€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Kruibeke check je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kruibeke is 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Kruibeke?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kruibeke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kruibeke vergelijken? Met behulp van onze stappenplan heb je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw omgeving. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Kruibeke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kruibeke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Kruibeke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kruibeke aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente