Sint-Pauwels

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sint-Pauwels? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door middel van de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool ontdek je samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Sint-Pauwels!

zonnepanelen installateur 9170
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode91700
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik kWh3507,01574680116 kWh
Gemiddelde energierekening€178,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Pauwels juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Pauwels
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4620), dan profiteer je al van een korting van zo’n €573. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Pauwels zitten vaak tussen de €4400 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Qurrent betaal je al snel €710,00 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint-Pauwels bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3650 – €4425€440
2293013€5125 – €5900€525
3347015€6100 – €6175€850
4403017€6350 – €6725€890
5443019€6900 – €7250€970
6520021€7550 – €8175€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Sint-Pauwels lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Pauwels bedraagt 3507,01574680116 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Pauwels?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-pauwels

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Sint-Pauwels vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een goede expert in de regio. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint-Pauwels.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Pauwels op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Sint-Pauwels
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Pauwels een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!