Beveren-Waas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Beveren-Waas? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Mede door gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beveren-Waas!

zonnepanelen installateur 9120
 • Structureel lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode91200
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€171,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beveren-Waas mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Beveren-Waas. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Beveren-Waas kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan is jouw winst al gauw €565. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beveren-Waas fluctueren tussen de €4800 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beveren-Waas kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3425 – €4200€430
2272011€5100 – €5750€575
3333016€5975 – €6100€825
4380017€6400 – €6650€940
5440019€6900 – €7275€980
6516021€7425 – €8050€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Beveren-Waas vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beveren-Waas bedraagt 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beveren-Waas?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beveren-waas

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beveren-Waas vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een uitstekende monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Beveren-Waas.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beveren-Waas op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Beveren-Waas
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beveren-Waas een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente