Feluy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Feluy? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker lees je uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Feluy!

zonnepanelen installateur 7181
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode71810
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€169,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Feluy juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Seneffe. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Seneffe zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Feluy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4380), dan is het belastingvoordeel al gauw €543. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Feluy liggen tussen om en nabij de €4200 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €687,50 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Feluy bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3550 – €4450€410
2288013€5275 – €5675€650
3322016€5950 – €6150€775
4418018€6425 – €6725€900
5463020€7025 – €7125€1000
6497023€7700 – €7975€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Feluy vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Feluy bedraagt 3530 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Feluy?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-feluy

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Feluy vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een professionele leverancier in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Feluy.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Feluy op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Feluy
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Feluy een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!